Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Zangers Oudjaar

Nieuwjaarke Zoete op zaterdag 30 december

Gewapend met een zangzak en hun stem trekken op zaterdag 30 december weer heel wat kinderen zingend de straat op. Zij gaan van deur tot deur om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen en zo een centje of wat snoep bij elkaar te zingen.

Aan het Dorpshuis in Morkhoven en de bibliotheek in Noorderwijk kunnen de nieuwjaarszangertjes zich warmen aan een kop chocolademelk en de volwassenen aan een jenevertje. Aan de Lakenhal in Herentals kunnen de zangertjes terecht voor warme chocomelk en pannenkoeken.

Stadsapp krijgt uitgebreide upgrade

Op 1 januari ziet de stadsapp van Herentals er helemaal anders uit. De stadsapp is voortaan een variant van de Mijn Burgerprofiel app. Mijn Burgerprofiel is het belangrijkste online overheidsloket. Via de app kunt u uw dossiers opvolgen, e-documenten ontvangen, attesten aanvragen en nieuws volgen. In de stadsapp steken daar nog de mogelijkheden bij om afspraken te maken en tickets te kopen. Ook de afvalkalender is aanwezig, maar we wachten nog op een upgrade bij FostPlus voor een volledige integratie.

De upgrade was nodig omdat het huidige platform in 2024 verdwijnt.  Download de stadsapp op www.herentals.be/stadsapp

Inwoners van Herentals rijden gratis met De Lijn van oud naar nieuw

Begin uw feestje dit jaar al op bus of tram. De chauffeurs brengen u veilig op uw bestemming.  Dankzij de financiële steun van de stad reist u bovendien gratis tijdens oudejaarsnacht en op nieuwjaarsdag.

Uw gratis ticket via sms aanvragen kan eenvoudig op delijn.be/oudjaar. U krijgt een bevestiging via mail. Sms voor u opstapt ‘EVENT’ naar 4884 (+0,15 euro operatorkost). Doe dit via het gsm-nummer dat u heeft opgegeven. U ontvangt een bevestigings-sms dat geldt als vervoerbewijs. Dit gratis ticket is geldig op alle lijnen inclusief alle feestbussen vanaf 31 december 18 uur tot de dag erna (1 januari) om 23.59 uur.

Aangepaste verkeerssituaties

De bewoners van Stadsveld houden een straatfeest op zaterdag 30 december tussen 12 en 22 uur. Er is daar dan geen doorgaand verkeer mogelijk.

Tot zondag 31 december om 18 uur is er door 10 Jaar Galerie Storm geen doorgaand verkeer mogelijk in de Nonnenstraat, tussen Lantaarnpad en Bovenrij. Het parkeerterrein aan de Nonnenstraat is wel bereikbaar via de Bovenrij.

Van zondag 31 december om 22 uur tot maandag 1 januari om 7 uur is er geen verkeer mogelijk in de Kerkstraat door de oudejaarsparty De Tijdspiegel.

De bewoners van Wittenberg houden een buurtfeest. Daardoor is er in het laatste deel van de straat geen autoverkeer mogelijk van zaterdag 6 januari om 17 uur tot zondag 7 januari om 2 uur.

Ook de bewoners van de Jagersdreef organiseren een buurtfeest. Van zaterdag 13 januari om 17 uur tot zondag 14 januari om 10 uur is er daarom geen doorgaand verkeer mogelijk in op een deel van de straat.

Leer Frans samen met uw (klein)kind

In een unieke samenwerking tussen lokaal dienstencentrum Het Pomphuis en Vrije Basisschool De Wegwijzer krijgen leerlingen van het eerste of tweede leerjaar, samen met een (groot)ouder, een boeiende kans om op een leuke en interactieve manier Frans te leren.

Van 17 januari tot en met 27 maart kunnen ze elke woensdagnamiddag (behalve tijdens de krokusvakantie), van 14 tot 15 uur, in de school deelnemen aan een workshop. Die biedt

een ideale gelegenheid voor (groot)ouders om samen met hun (klein)kind de Franse taal te ontdekken op een speelse en educatieve manier. Door middel van spelletjes en interactieve activiteiten worden de basisvaardigheden van de Franse taal op een leuke manier aangeleerd.

Inschrijven kan via dienstencentrum@herentals.be of telefonisch op 014-28 20 00.

Stadsloket voor wonen en energie

Heeft u vragen over renoveren, isoleren, energiefacturen, V-test of HUIS-dokter? En vindt u niet de juiste info op www.duurzaamwonen.be of via energiehuiskempen@iok.be? Of heeft u hulp nodig bij het indienen van Mijn VerbouwPremie, Mijn VerbouwLening, de aanpassingspremie, premie voor zonnepanelen en thuisbatterij? Dan kunt u een afspraak maken bij het stadsloket via 014-28 50 50 of www.herentals.be/mijn-verbouwpremie.

Nieuwe lijnen, nieuwe lijnnummers en andere routes van De Lijn vanaf 6 januari

Vanaf 6 januari ontrolt De Lijn het nieuwe net in onze regio. Dat zou het combineren van bus, trein, auto en fiets makkelijker moeten maken en de reiziger vlotter naar werk, school, ziekenhuis, favoriete winkel en sport- of cultuurcentrum brengen.

De invoering van het nieuwe net gaat gepaard met heel wat veranderingen: nieuwe lijnen, nieuwe lijnnummers en andere routes. Wie geregeld de bus neemt, kijkt daarom best op tijd eens na of er ook voor hem/haar iets verandert. Ga daarvoor naar delijn.be of naar de app van De Lijn.

Met vragen kan u terecht op delijn.be/nieuwenet of het betalend telefoonnummer 070-220 200. 

Foto Johan Temmerman/NNieuws.

Zangers Oudjaar

Deel dit artikel